De Utrechtse regio kan met 100.000 nieuwe banen tot 2050 een forse bijdrage leveren aan het economisch herstel na de coronacrisis. Om dat voor elkaar te krijgen wil de regio dat het nieuwe kabinet zich committeert aan de Utrechtse toekomst- en herstelplannen.

Om te laten zien wat de regio bijdraagt aan het herstel van Nederland, hebben de Utrechtse gemeenten, diverse bedrijven en Utrechtse kennisinstellingen het Utrechts Aanbod naar de informateur gestuurd. Hierin staat beschreven hoe vanuit Utrechts perspectief wordt gewerkt aan een groen, gezond en bereikbaar Nederland.

Commissaris van de Koning Hans Oosters: “Utrecht staat al jaren boven aan het lijstje van de meest concurrerende regio’s in Europa en we zijn topscorer op brede welvaart in Nederland. Als we een leefbare regio willen blijven, terwijl we voor iedereen een huis willen bouwen en bovendien willen zorgen dat iedereen naar zijn werk kan komen, dan is een schaalsprong in denken én in investeringen nodig. En daar kan commitment van het nieuwe kabinet niet bij ontbreken.”

Het Utrechts Aanbod was het centrale thema van ons Najaarscongres 2020. Klik hier voor het verslag daarvan.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.