De Utrechtse wethouder Victor Everhardt vertrekt naar Amsterdam Hij wordt daar op 7 november in de gemeenteraad  voorgedragen als nieuwe wethouder.

Burgemeester Jan van Zanen reageert op de website van de gemeente Utrecht: “Victor Everhardt is een bijzonder fijne collega en een locoburgemeester waar ik altijd op kon bouwen. Hij heeft zich de afgelopen negen jaar met hart en ziel ingezet voor Utrecht. Daar heb ik veel waardering voor. Mede namens het college wens ik hem alle goeds in Amsterdam en uiteraard blijven wij hem op de voet volgen.”

Everhardt heeft diverse portefeuilles bekleed in Utrecht. Hij introduceerde het Gezond Stedelijk Leven als leidend thema in de gemeente en was onder meer verantwoordelijk voor de transformatie van het Stationsgebied. Ook zette hij zich in Utrecht in voor de vernieuwing van de jeugdzorg en bijstand.

Everhardt zelf verklaarde ‘met ontzettend veel plezier’ in Utrecht te hebben gewerkt. “Maar de kans om voor de grootste stad van Nederland te gaan werken kwam onverwachts op mijn pad. Amsterdam is een stad die mij ook zeer inspireert. Het voelt goed om deze stap te maken en ik kijk er naar uit om de komende 2,5 jaar daar aan de slag te gaan. Natuurlijk ga ik Utrecht enorm missen.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.