Op vrijdag 28 mei 2021 hield de VNG Utrecht haar Voorjaarscongres 2021. De digitale bijeenkomst stond in het teken van de herwaardering van de publieke sector. De uitzending werd verzorgd vanuit de studio van Walt Wonder Schmidt in Amsterdam.

Tijdens de bijeenkomst werd onder andere de Algemene Ledenvergadering gehouden en stelden onze nieuwe bestuursleden Martien Brander, gemeentesecretaris van Woerden, en Pieter Bonthuis, gemeentesecretaris van Rhenen, zich aan de kijkers voor (vanaf 5:56 in de videoregistratie).

Leonard Geluk, algemeen directeur VNG, gaf een toelichting geven op ‘Haagse zaken’. Daarbij stonden met name de financiële positie van gemeenten centraal en de inzet van de VNG in de onderhandelingen met het nieuwe kabinet (vanaf 11:35 in de videoregistratie).

In het themadeel van het Voorjaarscongres stond de herwaardering van de publieke sector centraal. Kees van den Bos, hoogleraar Sociale Psychologie met Inbegrip van de Sociale Psychologie van de Organisatie, tevens hoogleraar Empirische Rechtswetenschap aan de Universiteit Utrecht verzorgde de aftrap met een bijdrage over ‘vertrouwen en wantrouwen in de overheid’ (vanaf 40:34 in de videoregistratie).

Daarna gingen Kees van den Bos, Leonard Geluk en Iris Meerts, burgemeester van Wijk bij Duurstede, met elkaar in gesprek over de wijze waarop een herwaardering tot stand zou kunnen komen.  Dat gesprek stond onder leiding van Anneke Dubbink, raadslid in Houten en bestuurslid van de VNG Utrecht (vanaf 58:05 in de videoregistratie).

In de aanloop naar het congres heeft vngutrecht.nl diverse bestuurders geïnterviewd over het congresthema. Meer informatie en links naar de betreffende interviews vindt u in dit bericht.

 

 

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.