Erika Spil (P21) heeft in een brief aan de gemeenteraad bekend gemaakt dat zij per direct opstapt als wethouder in Bunnik. Ze gaat aan de slag als wethouder in Voorschoten.

Erika Spil was sinds januari 2017 wethouder in de gemeente Bunnik en sinds juni 2018 tevens eerste locoburgemeester.

In haar ontslagbrief stelt zij dat er ‘in de verhoudingen en samenspel tussen Raad, griffie en college de laatste tijd veel veranderingen zijn geweest’. “Ik noem de personele wisselingen in het college en griffie en het opstappen van drie fractieleden uit P21. Voor mij persoonlijk werd dit steeds moeilijker. Ik heb mij ingezet om mijn aandeel te leveren om alles goed te laten verlopen. Maar in de samenwerking met anderen is dat niet gelukt. Voor mij was het resultaat niet voldoende.”

Daarmee is volgens Spil de tijd gekomen voor een nieuwe uitdaging. Die vindt zij in de functie van wethouder in Voorschoten. Daar trad begin maart Monique Lamers (GroenLinks) af als wethouder, wegens ’te weinig politieke steun’.

Het college van Bunnik wenst haar op de gemeentelijke website “veel succes en voldoening in haar nieuwe uitdaging in Voorschoten”.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.