Linda van Dort, wethouder van Stichtse Vecht (GroenLinks),  heeft  aan het eind van het begrotingsdebat met de gemeenteraad kenbaar gemaakt per direct haar functie neer te leggen.

In haar verklaring aan het einde van de raadsvergadering lichtte de wethouder haar vertrek summier toe: “Door diverse gebeurtenissen uit het verleden voel ik me niet vrij om open te zijn over de motieven van mijn vertrek. Daarover doe ik dan ook geen mededelingen. Ondanks deze gebeurtenissen kijk ik overwegend positief terug op mijn wethouderschap.”

Burgemeester Van Mastrigt reageerde: “Wij vinden het heel jammer, maar respecteren het besluit van wethouder Van Dort. De afgelopen periode heb ik Linda leren kennen als een zakelijke en heel betrokken wethouder. Ze heeft zich met veel passie ingezet voor onze gemeente. Ik benadruk namens het college van B&W de grote verdienste van mevrouw Van Dort voor de inwoners en samenleving van Stichtse Vecht. Vooral haar inzet voor de verduurzamingsopgave en het uitbreiden van onze woningvoorraad kenmerkten haar wethouderschap. Daarnaast heeft Linda zich binnen de U10 regio en landelijk in diverse commissies van de VNG ingezet en daarmee onze gemeente op die podia een plek gegeven.”

Na de gemeenteraadsverkiezing in 2014 is Linda van Dort haar politieke carrière in Stichtse Vecht gestart als fractievoorzitter van Groen Links in de gemeenteraad. Vanaf 2015 was zij wethouder in Stichtse Vecht.

  • Klik hier voor het bericht op de website van Stichtse Vecht.
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.