De gemeenteraad van Utrecht heeft Sharon Dijksma voorgedragen voor de functie van burgemeester van Utrecht. Op dit moment is zij nog wethouder bij de gemeente Amsterdam.

De vertrouwenscommissie kwalificeert Dijksma als ‘een sterke en zeer ervaren bestuurder‘. “Haar brede netwerk past bij de ambitie van Utrecht maar biedt ook kansen in de lobby, wat nodig is om partners te betrekken bij het oplossen van groeipijnen. Ze ziet kansen om onze sterke positie verder uit te bouwen, bundelt daarbij de krachten van alle Utrechters en heeft tegelijkertijd gevoel voor de knelpunten die met groei gepaard kunnen gaan.”

Sharon Dijksma (1971) is sinds mei 2018 wethouder in Amsterdam. De geboren Groningse begon haar politieke loopbaan in 1992 bij de Jonge Socialisten en werd in 1994 als drieëntwintigjarige gekozen als Kamerlid, op dat moment het jongste lid ooit. Van 2007 – 2010 en van 2012-2017 was Dijksma Staatssecretaris van achtereenvolgens Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Economische Zaken (EZ, met name voor landbouw) en Infrastructuur en Milieu (IM, met name voor milieu) in diverse kabinetten.

Dijksma volgt waarnemend burgemeester Peter den Oudsten op die het ambt van burgemeester van Utrecht sinds juli 2020 heeft waargenomen na het vertrek van Jan van Zanen naar de gemeente Den Haag. Wanneer Dijksma officieel als burgemeester van Utrecht wordt benoemd is nog niet bekend.

Op Twitter reageerde Dijksma verheugd op haar voordracht.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.