Wouter de Jong (58) stopt als burgemeester van de gemeente Houten aan het einde van zijn termijn op 1 juli 2019. Hij is niet beschikbaar voor een tweede termijn van zes jaar.

Dat maakte de burgemeester op 2 oktober bekend in een bijeenkomst met de ambtelijke organisatie. Via de website van de gemeente Houten laat burgemeester De Jong weten: “Ik vervul het ambt met veel plezier en inzet, maar ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor wat anders. Daar speelt zeker in mee dat ik ook als wethouder al een periode van ruim zes jaar bestuurlijk actief ben geweest in Houten. Daarnaast heb ik behoefte aan een andere balans in mijn leven, met daarin onder andere meer tijd voor familie en vrienden.”

Wouter de Jong is burgemeester van Houten sinds 2 juli 2013. Daarvoor was hij gedeputeerde voor de provincie Utrecht (2008-2011) en wethouder in de gemeente Houten (2002-2008).

In de komende periode zal de commissaris van de koning in contact treden met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad voor de procedure die moet leiden tot de tijdige benoeming van een opvolger.

  • Klik hier voor het bericht op de website van Houten.
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.