De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft Iris Meerts als burgemeester voorgedragen. Meerts, die aan de Universiteit van Twente Bestuurskunde heeft gestudeerd, is onder andere werkzaam als managing director van het Centre of Expertise Cyber Security aan de Haagse Hogeschool.

De afgelopen jaren heeft Meets in haar ambitie burgemeester te worden, meeloopstages gevolgd bij diverse burgemeesters (Bernheze, Gouda, Dordrecht). Of zoals zij het zelf omschrijft in een bericht op de website van de gemeente: “Onorthodox is mijn pad naar het burgemeesterschap. Reeds op heel jonge leeftijd wilde ik burgemeester worden, omdat deze de levens van veel mensen positief kan beïnvloeden. Om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op het ambt ben ik op jonge leeftijd politiek actief geworden, heb ik bestuurskunde gestudeerd en mij in Provinciale Staten van Zuid-Holland ingezet voor de sociale agenda. Daarom heb ik ook gewerkt in wijken en buurten, voor burgemeester Peper, in het bedrijfsleven, de cultuursector, het hoger onderwijs, in Den Haag en in Brussel. Nu is voor mij de tijd gekomen om de stap te zetten naar het burgemeesterschap.”

Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester op maandag 16 december 2019 tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.