Vrijdag 8 oktober 2021, van 9.30 uur tot 11.15 uur
Digitale bijeenkomst via Zoom

Op vrijdag 8 oktober 2021 organiseren de VNG Utrecht en het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen (NUZO) een bijeenkomst over ontwikkelingen in de ouderenzorg, waarbij ditmaal vooral aandacht gegeven wordt aan ‘Huisvesting en ouderen midden in de gemeente’. Een en ander mede in het licht van de komende gemeenteraadsverkiezingen.

In verband met de beperkingen vanwege Covid-19 zal het een digitale bijeenkomst zijn. U kunt via Zoom deelnemen. Een week voor aanvang ontvangt u vervolgens een inloglink. Let op: u kunt alleen deelnemen met een Zoom-account. Registratie is gratis: https://zoom.us/signup.

Doelgroep

De bijeenkomst is bestemd voor burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen, griffiers en raadsleden van de Utrechtse gemeenten en een aantal Gelderse gemeenten, die bij het NUZO zijn aangesloten. Ook afdelingshoofden en beleidsmedewerkers ‘ouderenzorg’ zijn van harte welkom. Dat geldt ook voor de leden van de NUZO-raad, de leden van de NUZO-ouderendelegatie en de NUZO-programmacommissie. Dagvoorzitter is Elisabeth van den Hoogen.

Programma

09.15 – 09.30  ‘Inloop’ met koffie en thee
09.30 – 09.35  Welkom door de dagvoorzitter
09.35 – 09.50 In gesprek met leden van de ‘Werkgroep Wonen van de Ouderendelegatie van het NUZO, over het thema ‘wonen en huisvesting’ vanuit het ouderenperspectief en aandacht voor de flyer ‘Verzilver uw gemeente’.
09.50 – 10.15  In gesprek met Hans Adriani, wethouder Nieuwegein, lid VNG-commissie Ruimte, Wonen en Mobiliteit en voorzitter Taskforce Wonen over relevante bestuurlijke ontwikkelingen.
10.15 – 10.25  Korte pauze
10.25 – 10.50  In gesprek met Martijn Beek, wethouder Veenendaal en lid NUZO Raad, en Scott de Boer, Regisseur Wonen, Welzijn en Zorg bij de gemeente Veenendaal over mogelijkheden op lokaal niveau.
10.50 – 11.10  Beantwoording van vragen en reflectie van een vertegenwoordiger van de Ouderendelegatie van het NUZO, Hans Adriani, Martijn Beek en Scott de Boer: wat geven zij de toehoorders mee en wat kunnen we al meteen gebruiken in de praktijk?
11.10 – 11.15  Afsluiting door de dagvoorzitter

Inschrijven

    Hieronder kunt u zich inschrijven voor de digitale bijeenkomst van het NUZO en de VNG Utrecht over Ouderenhuisvesting: 'In het hart van de gemeente'. Deelname is gratis. De bijeenkomst wordt verzorgd via Zoom. De link voor het inloggen ontvangt u een week voor aanvang van de bijeenkomst.  

    Delen.

    Reacties zijn uitgeschakeld.