Michiel Ruis (54) is per 1 november de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Utrecht. Ruis volgt Gabrielle Haanen op, die op 1 november afscheid neemt van de gemeente. Ruis is nu gemeentesecretaris van de gemeente Haarlemmermeer.

Ruis studeerde politicologie aan de universiteit van Leiden. Hij werkte daarna in verschillende functies bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zo was hij onder andere Projectdirecteur en plaatsvervangend Directeur Gebieden en Projecten. Sinds 2015 is hij in dienst bij de gemeente Haarlemmermeer; eerst als directeur en sinds 2021 als gemeentesecretaris.

Michiel Ruis: “Ik kijk ernaar uit om in Utrecht aan de slag te gaan. Het is een ambitieuze gemeente en ik hoop nog meer slagvaardigheid in de organisatie te kunnen brengen.” Rachel Streefland, wethouder P&O: “Met Michiel Ruis hebben we iemand gevonden die de juiste prioriteiten kan stellen, ambtelijke slagkracht kan organiseren en de open, stevige en verbindende bestuurlijk/ambtelijke dialoog verder kan brengen.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.