Vrijdag 19 november mei 2021, van 9.30 – 13.00 uur (tijden onder voorbehoud)

Gastgemeente: Baarn
Locatie: Kasteel Groeneveld

Het Najaarscongres van de VNG Utrecht wordt gehouden op vrijdag 19 november 2021. Gastgemeente is Baarn dat als locatie van het congres gekozen heeft voor het fraaie Kasteel Groeneveld.

Inhoudelijk staat het Najaarscongres in het teken van de komende bestuursperiode na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Wat gaan we anders doen en waar gaan we mee stoppen?

Zeker de moeite waard zal de inleiding van Marije van den Berg zijn. Zij is onderzoeker en publicist op het gebied van lokale democratie, bestuurlijke vernieuwing en participatie. Ook is er een drietal deelsessies, mede in samenwerking met Democratie in Actie. Aan bod komen onder andere het vertrouwen in het openbaar bestuur, lokale digitale democratie en een krachtige gemeenteraad maar hoe dan?

Uiteraard komen ook de vaste elementen aan bod, in de vorm van onze algemene ledenvergadering en het bijpraten over Haagse ontwikkelingen door de VNG. Dat laatste belooft zeker interessant te worden een week voor de BALV van de VNG.

Maar bovenal is het Najaarscongres natuurlijk ook een netwerkbijeenkomst. Eindelijk kunnen de Utrechtse burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers en gemeentesecretarissen elkaar weer in levende lijve ontmoeten.

Binnenkort kunt u zich via deze website inschrijven.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.