De VNG heeft een nieuwe editie van GemeenteDelers van start laten gaan. Gemeenten worden in dat kader opgeroepen initiatieven of projecten in te zenden, die bewezen goede oplossingen blijken te zijn waar inwoners en ondernemers, gemeenten en regio’s ook echt beter van zijn geworden. Het doel is dat andere gemeenten die vervolgens kunnen hergebruiken.

Elke dag worden er door gemeenten nieuwe ideeën bedacht én met goed resultaat uitgevoerd. Inmiddels is er een schat aan kennis en ervaring aanwezig, die echter nu vaak niet verder komt dan de gemeentegrenzen. GemeenteDelers is een landelijke competitie om inspirerende initiatieven op te halen vanuit de uitvoeringspraktijk en deze meer aandacht te geven. Andere gemeenten kunnen er hun voordeel mee doen. De competitie wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden.

Meedoen aan GemeenteDelers

Meedoen aan GemeenteDelers levert uw initiatief bijzondere aandacht en waardering op. Binnen de eigen organisatie en in heel Nederland. Andere gemeenten kunnen uw initiatief hergebruiken of met u samenwerken om het verder te ontwikkelen. Uw casus profiteert er zelf ook van door het advies dat u in elke ronde krijgt van deskundige scoorders, assessoren en juryleden.

Zo wordt het Open Webconcept (finalist 2022) nu door meer dan 20 gemeenten gebruikt en is het uitgebreid met een plugin voor de publicatie van WOO-verzoeken. Het team achter Proactieve dienstverlening (winnaar 2023) uit Stad Gent werkt actief samen met Nederlandse overheden aan het toepassen hiervan in Nederland. Andere GemeenteDelers-casussen die succesvol hergebruikt worden, zijn onder andere De Thuisgevers (een oplossing voor de opvangcrisis, finalist 2023), het Bouwdepot (basisinkomen voor jongeren, finalist 2022) en participatietool OpenStad (winnaar 2021).

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.