Woensdag 25 januari, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur

Social Impact Factory – zaal 7 (boven de Utrechter, tegenover TivoliVredenburg)
Vredenburg 40
3511 BD Utrecht

Het Mediafonds Provincie Utrecht organiseert op woensdag 25 januari 2023 een voorlichtingsavond. Thema van deze avond is hoe je een subsidieaanvraag kunt indienen voor producties en projecten die de lokale journalistiek in de provincie Utrecht versterken.

Afgelopen najaar is het Mediafonds Provincie Utrecht opgericht. Dit fonds heeft als doel om de lokale journalistiek in de provincie Utrecht te versterken. Met een bijdrage uit dit fonds kunnen (freelance) journalisten en lokale of regionale media de producties maken die anders niet gemaakt kunnen worden. Producties die de burger inzicht geven in regionale of lokale vraagstukken, de macht en de mens, en die zo mogelijk van een innovatieve journalistieke aanpak getuigen.

Tijdens de avond wordt er uitleg gegeven over voorbeelden van soorten aanvragen, aan welke criteria een aanvraag moet voldoen, wat een aanvraag kansrijker maakt en hoe een aanvraag ingediend moet worden. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

De deadline voor de eerste ronde voor subsidieaanvragen in 2023 is 1 maart, aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 februari. De tweede ronde volgt 1 oktober.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.