Donderdagmiddag 6 april, van 14.00 tot 17.15 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Gemeentehuis van Soest
Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

Een interactieve bijeenkomst van de VNG Utrecht en het NUZO (Netwerk Utrecht Zorg Ouderen). Centraal staat wat er gedaan kan worden aan het senior-vriendelijk maken van gemeenten. Hierbij wordt via presentaties en workshops zowel het bestuurlijk perspectief als dat van ouderen gekozen.

Toelichting
Ouderen stellen zich de vraag: hoe leid ik een voor mij kwalitatief goed leven op de manier die ikzelf wens? Meedoen is niet altijd vanzelfsprekend of eenvoudig. Een gemeente die steeds meer ouderen telt heeft daarbij een grote verantwoordelijkheid. Om het ouder worden zo goed mogelijk te faciliteren moet gebruik worden gemaakt van de kennis uit allerlei disciplines, daarbij staat de ervaringswereld van ouderen steeds centraal. Op veel terreinen kan een gemeente senior-vriendelijk zijn, denk aan veiligheid, huisvesting, mobiliteit, openbare ruimte en gebouwen, maar ook in het sociaal domein.

Programma
13.30 – 14.00 uur Inloop
14.00 – 14.10 uur  Opening door dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen
14.10 – 14.25 uur  Interview met Martijn Beek, wethouder gemeente Veenendaal en voorzitter van de NUZO-themagroep ‘Wonen, mobiliteit, publieke ruimte’
14.25 – 15.10 uur  Gastsprekers:

  • Joost van Hoof, lector Urban Ageing, Faculteit Sociaal Werk & Educatie
  • Jeroen Dikken, onderzoeker lectoraat, gerontoloog.

Beiden zijn verbonden aan de Haagse Hogeschool

15.10 – 15.40 uur  Pauze

15.40 – 16.25 uur  Keuze uit twee workshops:

  • een senior-vriendelijke gemeente: wat betekent dit voor ouderen?
  • een senior-vriendelijke gemeente: welke politiek-bestuurlijke keuzes zijn er te maken en wat zijn de randvoorwaarden?

16.25 – 16.45 uur  Afronding bijeenkomst met Anja Diepstraten (voorzitter van de Ouderendelegatie NUZO), Martijn Beek en Annemiek Tuinhof de Moed (manager van het NUZO)

16.45 – 17.15 uur  Netwerkborrel

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?
Voor alle burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen, griffiers en raadsleden van de Utrechtse gemeenten alsmede leden van Provinciale Staten. Ook afdelingshoofden en beleidsmedewerkers ‘ouderenzorg’ van gemeenten en het netwerk en de leden van het NUZO zijn uiteraard van harte welkom.

Aanmelding
U kunt u aanmelden via onderstaand inschrijfformulier. Deelname is gratis.
We zien uw inschrijving graag tegemoet.

    Vul onderstaande velden in om u aan te melden voor de bijeenkomst 'Op weg naar senior-vriendelijke gemeenten' van donderdag 6 april 2023:

    Delen.

    Reacties zijn uitgeschakeld.