Toon 3 van 4

Vivien van Geen

Toekomst van iedereen

Na de wethouder gaf Vivien van Geen, lid van de NUZO Ouderendelegatie een toelichting op het project ‘Verzilver uw gemeente’. “Ouder worden is de toekomst van iedereen”, zo zei Van Geen.

Ouderenbeleid is steeds meer een zaak van de lokale overheid: de gemeente schept de voorwaarden zodat ouderen goed kunnen meedoen. Dat is geen geringe opgave, want hoe kunnen gemeenten die goed èn betaalbaar uitvoeren?

Daarom doet NUZO een handreiking vanuit het perspectief van de oudere, met een breed scala aan bouwstenen/tips. “Er is voor iedereen wat wils.” Ter inspiratie bij het opstellen en uitvoeren van de diverse programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is de nodige informatie beschikbaar, zo gaf Van Geen aan.

  • Klik hier voor de flyer en de bijlage met bouwstenen voor de raadsverkiezingen van 2018
  • Klik hier voor een interview over ‘Verzilver uw gemeente in Zorgenz…

Elisabeth van den Hoogen vatte het samen met de woorden: de gemeente moet aan de bak. De deelnemers in de zaal beaamden dit. Diverse aanwezigen deelden een aantal mooie initiatieven met de zaal: bijvoorbeeld ‘Lopik beweegt’, een hangplek voor jongere en ouderen in Woudenberg, het huis van alles in Bodegraven en omstreken. Ook werd geconstateerd dat er nog wel degelijk zaken zijn die beter kunnen, bijvoorbeeld goede informatievoorziening aan ouderen. Eén van de ouderen deed de oproep om nog eens kritisch naar de informatie voor ouderen op de websites van de eigen gemeente te kijken.

Toon 3 van 4
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.