Toon 4 van 4

‘Koppel wonen aan zorg en welzijn’

Hans van Walsem

Marieke Overduin vertelde over de diverse activiteiten die de gemeente Veenendaal ontplooit. De tijd is er rijp voor. Ze gaf haar collega’s in de regio Utrecht de tip om de onderwerpen welzijn-wonen-zorg in een portefeuille samen te brengen. “Het koppelen binnen een portefeuille heeft de gemeente Veenendaal en haar oudere inwoners veel opgeleverd.”

Hans van Walsem, beleidsmedewerker van de gemeente Veenendaal, gaf uitleg over de blijverslening (de betreffende raadsinformatie vindt u hier) en de nota Ouderenhuisvesting van de gemeente.

  • Klik hier voor een item van het NOS-journaal over de blijverslening.

Wilma Barends

Wilma Barends, eveneens beleidsmedewerker van de gemeente Veenendaal, ging in op de pilot ‘Dementievriendelijke wijk Franse Gat’. Ook vertelde zij over de WWZ-regisseur die de verbinding maakt tussen welzijn, wonen en zorg. Dit waren gescheiden werelden, maar er is inmiddels steeds meer sprake van een integrale aanpak.

  • Klik hier voor meer informatie.
  • Riëtte Habets gaf aansluitend een inspirerende pitch over het initiatief ‘Kom er bij’ in Maarssenbroek.

Na haar optreden bedankte Marieke Overduin de sprekers en sloot zij de bijeenkomst af. Zij benadrukte dat ouderenzorg een belangrijk thema voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en de daarop volgende collegeonderhandelingen moet zijn. De veranderende omstandigheden en samenleving vragen daar nadrukkelijk om.

  • Klik hier voor het interview met Marieke Overduin in de aanloop naar deze bijeenkomst.
Toon 4 van 4
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.