Dinsdag 25 en woensdag 26 juni 2024
Diverse locaties in De Groene Hart gemeenten
Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden

De landelijke VNG houdt haar Jaarcongres 2024 op 25 en 26 juni in het Groene Hart. In de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden krijgen deelnemers de kans om meer te weten te komen over de lokale aanpak van vraagstukken zoals bodemdaling, energie, woningbouw, de toekomst van de landbouw, gezond leven en bestaanszekerheid voor iedereen.

Het congres heeft als titel meegekregen: ‘De kracht van de verbeelding’. Dit sluit aan bij de uitdagingen en ambities die gemeenten gezamenlijk willen aangaan, namelijk de kracht van verbeelding. Verbeeldingskracht is essentieel om de stap naar voren te zetten. Het gaat om het stellen van de vragen ‘In wat voor land willen we in de toekomst leven?’ en ‘Wat willen we toekomstige generaties nalaten?’ Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in het plenaire programma en ruim 50 middagsessies. Dat gebeurt vanuit de gedachte dat gemeenten met een krachtig toekomstbeeld het verschil kunnen maken op de grote transitiethema’s en inwoners, partners en belangenorganisaties mee kunnen krijgen in hun ambities.

De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op woensdag 26 juni.

De inschrijving is geopend voor alle raadsleden, gemeentesecretarissen, griffiers, wethouders en burgemeesters van de Nederlandse gemeenten.

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.