Toon 2 van 2

Netwerk inzetten

Lange tijd leek er voor Renswoude sprake te zijn van een herindeling met buurgemeenten Scherpenzeel en Woudenberg. Mede onder druk van de lokale bevolking is die fusie van de baan. Dat neemt niet weg dat bij Doornenbal gemeentelijke samenwerking hoog in het vaandel staat. “Samenwerking is broodnodig. We kunnen niet alles alleen doen. Daar zijn we gewoon te klein voor. Dat betekent dat wij heel veel samenwerken met onze grote broer Veenendaal. We zijn in constant contact, ook met onze andere buren, Woudenberg en – in mindere mate omdat het andere provincie betreft – Scherpenzeel.”

Dat samenwerking noodzakelijk is, is niet de enige reden voor haar toetreding tot het bestuur van de VNG afdeling Utrecht. “Het is ook gewoon erg leuk om voor een vereniging actief te zijn. Mijn netwerk in de provincie Utrecht is natuurlijk best groot. Als provinciaal fractievoorzitter had ik al met alle gemeentelijke vertegenwoordigers van mijn partij te maken. Dus die schakel is er al. En omdat je jarenlang op het Provinciehuis hebt rondgelopen, zijn er feitelijk met alle partijen contacten ontstaan. Als bestuurslid van de VNG afdeling Utrecht heb ik een mooie kans om mijn netwerk te voor het gemeentelijk belang in te zetten.”

Kruisbestuiving

Doornenbal hoopt zich in te kunnen zetten voor het nog beter uitwisselen van kennis en ervaringen tussen gemeenten. “We moeten niet iedere keer zelf het wiel proberen uit te vinden. In andere gemeenten is ook veel gaande, en wordt de nodige kennis en ervaring opgedaan. Die kunnen we veel meer met elkaar uitwisselen. Die kruisbestuiving wil ik graag helpen bevorderen.”

Het bestuur van de VNG afdeling Utrecht heeft de nodige personele wijzigingen ondergaan. Doornenbal vreest desondanks niet voor de continuïteit. “Nee hoor. Het secretariaat zit er al sinds mensenheugenis en zorgt voor continuïteit. De vernieuwing van het bestuur betekent juist een verfrissing, nieuwe energie. De mensen van het secretariaat zullen ons behoeden voor de valkuilen van te veel vernieuwing.”

Toon 2 van 2
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.